kontentsu

Az emberek többségének Japán a leghiányolhatóbb ország

Egy friss kutatás szerint jelenleg nincs Japánhoz hasonló

2023. március 12. - kontentsu

2132134.png

Az embereknek jobban hiányzik Japán, mint a világ bármely más országa. Tokió pedig a világ öt legjobb városa között van, ahová az emberek rendre visszavágynak.

A rengeteg izgalmas kultúra, és lenyűgöző felfedezés mindannyiunk áhítása. Akár új országba költözünk, akár tanulmányi utat töltünk, vagy főszezonban nyaralunk, bizonyos úti célok maradandó benyomást keltenek bennünk. Az életünk megváltozhat, amint találkozunk különböző emberekkel, megismerünk adott hagyományokat, elmerülünk egy teljesen új környezetben, érdemi pozitívumokkal megújulva. De melyik országba vágynak az emberek a legszívesebben visszamenni? A Remitly pénzügyi szolgáltató szerint nem máshova, mint Japánba.

A közösségi média többek között az érzéseink és legbensőbb vágyaink kinyilvánításának egyik eszköze, amelyen sokan tesznek közzé élménybeszámolókat és fejezik ki honvágyukat, nem csak amikor elköltöznek, hanem miután visszatérnek egy külföldi kiruccanásukról. Feldolgozva a közösségi médiát ilyen közvetítésben is használó szokásainkat, a Remitly öt év alatt, több mint 1,5 millió tweetet elemzett, hogy meghatározza, a világ mely látogatott országai és városai hiányoznak a legjobban az embereknek. Az elemzéshez azokat a különböző kifejezéseket vették alapul, amelyek egy adott ország, város, vagy állam iránti hiányra vonatkoznak, kiderítve, pontosan melyik desztináció a leggyakrabban emlegetett. A vizsgált kifejezések között szerepelt például: „hiányzik [hely]”, „hiányolom [hely]” és „vissza akarok menni [helyszín]”.

Jelentős különbséggel Japánt találták a világ leginkább hiányolható országának,

több mint 68 300 tweet általi említéssel, amelyek egyben az országok újbóli felkeresésének vágyával kapcsolatos tweetek 30 százalékát adják.

Japán hírneve a kiváló ételekről, kényelemről, biztonságról, és barátságos kultúráról aligha csoda, hogy kiérdemelte az első helyezést. Csaknem háromszor annyian tweeteltek róla, mint a lista további kilenc országáról, ami azt jelzi, mind a lakosok, mind a látogatók erősen kötődnek a szigetországhoz. Mindemellett Tokió lett annak az öt elixírvárosnak az egyike, amelyet igencsak visszadédelgetnek a világ utazó polgárai, az első helyen végzett New York nyomdokaiban. 

komment
Címkék: Felmérés
süti beállítások módosítása