kontentsu

Ilyennek ígérkezik a Niehime to Kemono no O

2023. február 15. - kontentsu

A tavaszi szezon egyik legvártabb sorozata a Niehime to Kemono no O (The Sacrificial Princess and the King of the Beasts), amely egészen bizarr, mégis jótékony sztorival rendelkezik. Ilyen lenne, ha a mesében a Farkas egy egész birodalmat kormányozna, és ahol ahelyett, hogy eledelként kezelné, lelki társként szegődik Piroskához? 

A száz évvel ezelőtt, az emberiség és a fenevadak között dúlt háború eredményeként egy évenként megejtendő hagyomány született: fel kell áldozni egy női emberpolgárt a Fenevadak királya, Leonhart számára. A 99. áldozatot, a 15 éves Sariphit, a falujából Ozmargo királyságába viszik, a fenevadak titokzatos élőhelyére. Sariphi azonban nem olyan, mint az előző áldozatok. Régóta tudta, hogy kiszolgáltatott lesz. Beletörődve a sorsába csak boldog, hogy az élete és halála tulajdonképpen értelmet nyer. Optimizmusa, így a fenevadakkal és a sorsával szembeni félelem hiánya meglepi a zord királyt, aki az odaadó szemléletű tinédzserben a saját önazonosságának elnyomását látja tükrözni. A felháborodások ellenére úgy dönt, a lány vele marad, annak látszatában, hogy egy napon összeházasodnak, ezzel elősegítve a két nép közötti szakadék felszámolását. Sariphi küzd az előítéletekkel, a királynővé avanzsálását ellenző politikai nyomásokkal, valamint a fenevadak királyának legyőzésére irányuló erőfeszítésekkel is. Vajon túlélhet-e egy emberlány egy válságosan kimért területen? Sariphi és Leonhart együtt töltött ideje lassan elképzelhetetlenül más terepet teremt Ozmargo jövője szempontjából.

Ahogyan a fenti, legújabb előzetesből kiderült, a mű kétségkívül a faji feszültséget és az elfogult teremtmények viaskodását szemlélteti egy kormányzás drasztikus átalakulásának mentén. A két főszereplőt mély rezonancia fűzi egymáshoz, annak ellenére, hogy a világ megpróbálja távol tartani őket egymástól. Leonhartnak meg kell védenie Sariphit az udvara és népe mesterkedéseitől, miközben Sariphi megpróbálja enyhíteni helyzetének magányos terhét, és jobb uralkodóvá tenni Leonhartot. A legérdekesebb az lesz, ahogyan a ketten-a-világ-ellen kapcsolatuk a sorozat előrehaladtával fejlődik, hiszen a fő drámai vonal a kihívásokkal való szembesüléseik és megoldásaik

gyenge status quo hátteréből fakad. 

A plot üregeket tekintve, mint a király talánya, a királyság gyengepontjai, a történelem kérdései, a két főhős kapcsolatát szabotálni igyekvő emberek, mind-mind izgalmasan tetőzhetnek.

Abból kiindulva, hogy egy klasszikus shoujo manga adaptáció elé nézünk, alapvetően sablonos történetre számíthatunk, de egészen szívet melengető, a hatásokat egyensúlyozó, kifinomultan groteszk kivitelezésben. Izgalmas lesz végigkísérni a szereplők útjait a kellően tónusozott történelemköntösben.

Az anime premierje áprilisban, a J.C.Staff stúdió jóvoltából és a WOWMAX producereitől.

További információk: az anime
hivatalos honlapján, és a hivatalos twitter oldalán.

süti beállítások módosítása