kontentsu

Minden plusz, amely még idén kedvez a poké-rajongóknak

2023. március 01. - kontentsu

01_2.png
A héten ünnepli debütálásának 27. évfordulóját a Pokémon univerzum, amely várhatóan több, izgalmas újdonsággal bővül idén. Az alkalomkor hivatalosan bejelentett információkat a továbbiakban összegeztem.

Pokemon Sleep

22435.png

Avagy, “Rest Your Very Best!” A várva várt Pokémon Sleep idén nyáron érkezik az ios és android okostelefonokra. Az alkalmazásban Neroli professzorral és Snorlaxszal együtt kutathatjuk, hogyan alszanak a pokémonok. Mindehhez lefekvéskor az okostelefont az ágyunk, vagy a párnánk mellett elhelyezve a rendszer rögzíti, méri, valamint elemzi az biometrikus adatainkat. Az alvásunkat aztán a három típus egyikébe sorolja, mialatt az ugyanolyan módon alvó pokémonok elhelyezkednek a szigeten, amely a Pokémon Sleep központi felületeként szolgál a képernyőn. Az alváskategóriák a szendergő, szundító (felületes), vagy alvó (mély).

2445542.png

213577.png

Az alvásunk hossza és minősége alapján magasabb pontszámra tehetünk szert a reggeleken, így rezonálhatunk egyre több pokémonnal. Ha a telefon azt állapítja meg, hogy a hasunkon, a lábainkat ellentétes irányban széttárva alszunk, akkor másnap reggel Slowpoke-ot látunk. Amennyiben magzatpózban összekuporodva alszunk, egy Eevee köszönhet reggelente. Minden pokémon különbözően alszik. Ha álmosan is, de öröm lesz őket felfedezni az alvásstílus-dex kialakításával. Lehet, hogy az alkalmazástól nem, mindenesetre annak tüneményes előzetes kisfilmjétől teljesen elolvadunk.


Pokémon UNITE

04_1.png

Ahogy belépünk a Pokémon UNITE második évébe - több mint 100 millió letöltés mentén - egy legendás pokémon, Zacian csatlakozik a küzdelemhez, a Unite Move, és a Sovereign Sword adottságaival, valamint azzal a képességével, hogy kardját Aeos energiával képes feltölteni, még erősebb, 180 fokos tartományban kifejtett támadások érdekében.


Pokémon Scarlet és Pokémon Violet

244314.png

Még több izgalom vár azon rajongók számára, akik a Pokémon Scarlet és Pokémon Violet játékban fedezték fel a Paldea régiót, mivel az abban megismert Suicine és Virizion, mint paradox pokémonok - előbbi egy múltbéli, utóbbi egy jövőbeli formájában - jelennek meg a Tera Raid Battles keretein belül. A Pokémon Scarlet játékosok mindebből eredendően a víz- és sárkány típusú Walking Wake-kel, míg a Pokémon Violet játékosok a fű- és pszichotikus típusú Iron Leaves-szel találkozhatnak. Egyelőre márciusban lehetséges velük parázs csatákat megvívni, akár a többi online trénerrel összedolgozva. A fejlesztők egyúttal azt ígérték, hogy a két paradox pokémon a jövőben is visszaköszön a platformokon.


The Hidden Treasure of Area Zero

1-2.png

Úgyszintén Pokémon Scarlet és Pokémon Violet fejlesztés a The Hidden Treasure of Area Zero, amely két résszel is előrukkol. Az ősszel megjelenő első, “Teal Mask” címet viselő verzióban felfedezhetjük Kitakami földjét egy iskolai kiránduláson, míg a télen megjelenő második, “Indigo Disk” névre keresztelt felvonás segítségével cserediákok lehetünk a Blueberry Academy-n. Utóbbi koncepció több rejtéllyel burkolt, nem világos még, hogy pontosan mi fog kibontakozni abban a formációban.

12332278.png

Amellett, hogy új helyszíneken barangolhatunk, a The Hidden Treasure új legendákat, továbbá visszatérő kedvenceket is felvonultat. Ogerpon lesz a kísérteties és drágaköves maszkjával a “The Teal Mask” legendás pokémonja az új pokémonok, Okidogi, Munkidori és Fezandipiti mellett. Itt jelen lesz Shiftry, Milotic, Ninetales és Vikavolt is. Az “Indigo Disc” atmoszféráját a legendás tengeri lény, Terapagos erősíti tündöklő aurájával és különböző elemtípusokkal díszített kagylópáncéljával, visszatérő pokémonként pedig Dewgong, Metagross, Alcremie, Espurr, Zebstrika és Whimsiscott szerepel. Természetesen mindkét installáció hozzáférhető lesz a Nintendo Switch tulajdonosok számára. Az első, hivatalos előzetes egészen hangulatos.


Captain Pikachu

02132.png

Ash és Pikachu ugyan lepihen egy epikus, 25 évados futam után, de a Pokémon anime korántsem. Áprilistól új széria indul, a Pokémon Scarlet és Pokémon Violet edzőivel, Liko-val és Roy-jal, ám nem ők ígérkeznek egyedüli hősöknek a következő érában. Az új animében továbbra is lesz egy Pikachu a főszerepben, pontosabban Pikachu kapitány, illetve Friede professzor, akik csatlakoznak a két ifjúhoz. Részletek egyelőre nem derültek ki az alaptörténetről. „Pikachu 27 éve a Pokémon franchise szinonimája, és alig várjuk, hogy ez a mindenkoron szeretett pokémon ezután is jelentős szerepet tölthessen be az animációs sorozatban, és továbbra is a márka ikonja maradjon” - nyilatkozta a Pokémon Company marketing alelnöke, Taito Okiura. Függetlenül attól, hogy Friede és Pikachu kapitány - aki mintha Tom Hanks fejéről csente volna el a kapitányi sapkát - utasszállító hajó személyzeteként érvényesülnek, vagy Balu kapitány-féle kalandokat élnek át, nagy dobásuk lesz. Az elődök több mint két évtizeden át vezették az animét, amelyet immáron az utolsó epizódok kötegébe zárnak Japánban, ugyanakkor ez egyben tökéletes lépés a sorozatnak, hogy a Pokémon Scarlet és Pokémon Violet tavalyi kasszasikerét követően figyelmesen megújuljon.


Pokémon Concierge

133568.png

A Pokémon-animációk fellegvára a The Pokémon Company és a Netflix új együttműködési projektjének köszönhetően is tovább növekszik. A Pokémon Concierge egy úttörő, stop-motion animáció lesz, amely új történeteket mesél el a Pokémon világából. A Pokémon Resort Haru, az üdülőhely portásának, és a pokémonok, mint odalátogató vendégek kedves momentumait követi nyomon. A rövid előzetes már megtekinthető, hosszabb betekintők, és a premierről további információk hamarosan érkeznek.

süti beállítások módosítása