kontentsu

Unió és forradalmasítás az örökzöld animékben

2023. február 04. - kontentsu

8ac31c63-7ce2-4ca5-892a-65a34ff62a61.jpeg

Egy formális búcsú, és egy reform lépés. Két anime sorozat, amelynek közös nevezője, hogy bizonyos értelemben az idei esztendőben mindketten merőben továbbhaladnak. Az idei év kezdete kétségkívül nagyfokú változásokat hoz egyből, több évtizededet meghatározó anime franchise esetében is.

Az Y-generáció egyik legismertebb és legbefolyásosabb anime sorozata, a Pokemon 25 év után lezárjaa felbecsülhetetlen eredeti korszakát. Az edzőmesteri világrang sorsdöntő elnyeréséből adódóan, Satoshi - angolul Ash - és Pikachu kalandjai 2023-ban a végéhez érnek. A tévésorozat következő iterációja a "Scarlet and Violet" játék helyszínén, Paldeában játszódik majd, egyenest két új főszereplő párossal a középpontban, idén áprilisban. A műsor aktuális évadában, a “Pokemon Journeys”-ben Satoshi felkereste azokat a régiókat, ahol korábban már járt, miközben kutató munkát végezve megoldotta a Poké-jelenségeket, de egy időre visszatért a "Diamond and Pearl" és a "Sun and Moon" szériákban megismert társaihoz is, hogy újra megküzdjön velük, és új tapasztalatokat szerezzenek.

Az immáron egy hónapja futó, “Aim to Be a Pokémon Master” alcímű, a “Journeys” szezonhoz tartozó, 11 epizódból álló búcsú-történetív keserédes nosztalgiában öleli magához utoljára a gyermekkorunkat. A franchise, amellyel oly sokunk együtt nőtt fel, és amely kiindulópontként tette a legtöbbünk általában véve anime rajongóvá, az utolsó felvonásához érkezett. Különleges emlékkörút tart, ugyanis Satoshi legrégebbi társai, Kasumi - angolul Misty - és Takeshi - angolul Brock - is tiszteletüket teszik az epizódokban,

jövő héten pedig Satoshi első pokemon-csapatának tagjai köszöntik viszont egymást, így Zenigame (Squirtle), Fushigidane (Bulbasaur) és Lizardon (Charizard) is.

A hivatalos szinopszis szerint, a barátok a kikötővárosba érkeznek, ahol felfigyelnek egy lelkes tömegre, ami a Zenigame Tűz Brigád műsorát élvezi. A Tűzoltóság munkáját segítő bandát Zenigame vezeti, aki egykoron együtt utazott a sorozat főhőseivel.

poke.png

A Pokemon Journeys: Aim to Be a Pokémon Master 5. epizódjának hivatalos előzetes-képei

A különleges epizódok nemcsak hőseink monumentális teljesítményét ünneplik, hanem egyben a rajongók hálájának és tiszteletének is kifejezései, mindannyiunknak, akik valaha is csatlakoztak Satoshi-hoz és Pikachu-hoz az immáron történelemmé váló útjuk során.

A TV Tokyo csatorna másik, csaknem két évtizede futó televíziós anime sorozata, a Pretty Cure idén is úgyszólván garnitúrát vált. A klasszikus magical girl széria minden évben új koncepcióval rukkol elő a célközönség számára, mind a karaktereket, a varázslatos képességeket, az univerzumot, és természetesen a stílust illetően. A “Hirogaru Sky! A Pretty Cure" címet viselő, jubileumi, huszadik szezon a franchise 20. évfordulójának alkalmával debütál.

A február 3-án premierező új évad számottevően frissítő újítást tartogat. A készítők tulajdonképpen olyan jelentős tényezőkkel készültek, amelyekre aligha számítottak volna a rajongók, a műfaj jellemzőinek, vagy az anime rendeltetésszerű receptjének szempontjából. A "Hirogaru Sky! A Pretty Cure” címet viselő évad szereplőgárdáját többek között a narancssárga varázs-felszerelésben tündöklő hős, Cure Wing, és a vörös színű varázs-felszerelésben pompázó hős, ”Cure Ata Butterfly” erősíti. Kettejükről a napokban láttak napvilágot tényleges információk. Kiderült, Cure Wing karaktere egy 12 éves fiú,

aki egyúttal a legelső férfiú nemű Pretty Cure lesz a sorozatban felsorakozott csapatok történelmében.

Míg Cure Ata Butterfly egy 18 éves lány, aki annak fényében, hogy Japánban a tavalyi év folyamán a nagykorúságot jelentő 20. életkort a 18. életévre csökkentették, az „Új Felnőtt Bájos Gyógymód” hősnév viselője is, lévén ez az első alkalom, hogy egy nagykorú Pretty Cure is a csapat része lesz.

prettycure.png

Cure Wing (bal oldalt), és Cure Ata Butterfly (jobb oldalt)

Eltelik egy kis idő, mire a két karakter a történet részesévé válik, de mindenképpen érdekes és izgalmas lesz látni, figyelni a felnövekvő generációnak, hogy milyen sikerrel járnak. Mindenesetre felettébb kivételesnek tekinthető, hogy a szigetország huzamosabb idő után haladni mer, ezáltal kibővíti a sorozat komplexitását. 

Bevezető kép: Tomohiro Goda, a TV Tokyo Holding Elosztási Üzleti Irodájának, Elosztási Stratégiai Osztályának munkatársa, mellette Daigo Hirayama, a TV Tokyo Holding Tartalomkezelési Irodájának, Tartalomkezelési Osztályának vezérigazgatója

komment
Címkék: Anime
süti beállítások módosítása