kontentsu

Királyi Rangeröket vonultat fel az új Super Sentai szezon

2023. február 18. - kontentsu

01_1.jpeg

Miközben keserédes búcsút intünk az Avataro Sentai Donbrothers-nek, izgatottan előre tekinthetünk a Super Sentai franchise következő üdvöskéjére. A legújabb szezon az Ohsama Sentai King-Ohger címet viseli, a sorozat kapcsán tartott sajtótájékoztatónak köszönhetően pedig fény derült a cím mögött rejlő legfontosabb tudnivalókra.

A hét közepén megtartott hivatalos sajtótájékoztatón felfedték a soron következő Sentai évad teljes szereplőgárdájának kilétét, nem különben azok extravagáns kivitelezésű szereléseit, és meglepően kategorikus jellemzőit. Az új szezon öt király egyesülésének történetét mutatja be, amint hőssé válva szembeszállnak a Föld legádázabb ellenségével, aki egyre elszántabban ügyködik az emberiség elpusztításán.

Az Ohsama Sentai King-Ohger, mint tokusatsu-dráma, a Toei Company által megvalósított Super Sentai keret 47. évada lesz.

A Tokusatsu-dráma olyan élőszereplős film, vagy televíziós dráma, amelynek középpontjában általában szuperhősök állnak, és amelyekben jelentősek a speciális effektusok. Európában elsősorban Power Rangers néven ismerjük a franchise-t. A tokusatsu szó szerint speciális filmezést jelent. E műfaj évtizedes képviselője a Super Sentai, de népszerű tokusatsu a Kamen Rider (1971-), a Metal Heroes (1982-1999) is.

A Rangerek megjelenése minden várakozást felülmúlt, a korábbi csapatokhoz képest ugyanis sokrétűbb dizájnnal és háttértulajdonságokkal debütálnak. A zöldfülű főhősök pazar királyi viselettel és különleges személyes tárgyakkal rendelkeznek, amelyek az országuk és annak fő szektorához illeszkednek. Mindegyikük megjelenése valamelyest az országuk individuális adottságait hivatott képviselni, beleértve a nemesi és modern ruházatot, a kimonót, valamint a nindzsa stílusú szettet is.

kep1_2.png

Galéria az Ohsama Sentai King-Ohger sajtótájékoztatóról és promóciós anyagokról


A szereplőkről általában: Kuwaga Ohger (Piros Ranger) a legerősebb védőisten hazájának, Shugodamnak a királya, bőséges harci szellemmel és vezéralkattal megáldva. Tonbo Ohger (Kék Ranger) egy rendkívül eszes, és ambiciózus uralkodó N’Konpából, a technológia országából. Kamikiri Ohger (Sárga Ranger) Ishavarna, a művészeteiről és orvoslásairól nevezetes ország uralkodója, akit magának való királynőként kezelnek, de aki, ha veszélyekkel kell szembenéznie, készen áll megvédeni másokat. Papillion Ohger (Lila Ranger) Gokkan, a jég és hó országának uralkodója, általában higgadt és tapintatos, ám a gonoszokat nem kíméli megleckéztetni. Hachi Ohger (Fekete Ranger) Tohfuból, a fejlett mezőgazdaságáról ismeretes országból lép színre, egy felettébb jópofa nemes, kiszámíthatatlan harcmodorral. A további karakterek között megtalálhatók a királyi házak tagjai, valamint bizonyos régiókban élő civilek. A két gonosztevő egyike VIII. Desnarak Naraku király, a Bugnarak vezetője. Rejtett kincsek felkutatásával igyekszik újraírni az emberek és Bugnarak közötti erőviszonyokat, valamint egy földalatti szervezet vezetője. Kamejim, Bugnarak miniszterelnöke a rovartípusú gépi életformákat kutatja, és erősíti Bugnarak befolyását általuk, de ő maga is szörnyeteggé válik, ahogyan a Kamejim egyre inkább megerősíti. Mellettük kihívást jelentenek a Sanagim néven működő Bugnarak Katonák is.

A képességek tekintetében már bizonyossá vált, hogy

a királyhősök az „Orjaka River” és a „King's Wepon” transzformációs kardokkal, valamint „King Auger” elnevezésű robotokkal lesznek színültig felszerelkezve.

A legfrissebb előzetes a sajtótájékoztatót követően jelent meg, bemutatva a közelgő sorozat összes szereplőjét, bepillantást engedve a helyszínekre, a kezdetleges küldetésekre, valamint olyan láthatatlan elemekre, mint a fő Robo-pilótafülke. A sorozat meglehetősen kidolgozottnak ígérkezik, annak mentén is, hogy az egyes uralkodói házak sejtelmes intrikái kellő bonyodalmat okozhatnak, akár egy 6. Ranger feltűnését előidézve.

A sorozat rendezője Kazuya Kamihori, aki eddig a "Knight Dragon Squadron Ryusouger" és a "Kamen Rider" műveken dolgozott. Mellette Hiroshi Bubutoda felel a speciális effektusokért. 2023-ban jelentősebbek az elvárások a Super Sentai sorozat hőseinek kalandjaival szemben. A készítők igyekeztek nem lefaragni az igényességből, olyannyira, hogy azt állítják, egy eddig nem látott, nagyszabású, fantasy remekmű született.

A Ohsama Sentai King-Ohger 2023. március 5-én indul, minden vasárnap 9:30-tól a TV Asahi 24 műsorszolgáltatón. A 47. Sentai széria játékai és kiegészítői már a premiert megelőzően, március 4-től válnak hivatalosan elérhetővé az üzletekben és online.

süti beállítások módosítása