kontentsu

Az emberek többségének Japán a leghiányolhatóbb ország

Egy friss kutatás szerint jelenleg nincs Japánhoz hasonló

2023. március 12. - kontentsu

2132134.png

Az embereknek jobban hiányzik Japán, mint a világ bármely más országa. Tokió pedig a világ öt legjobb városa között van, ahová az emberek rendre visszavágynak.

Tovább olvasom »
komment
Címkék: Felmérés

Vélemény: Kawaii dake ja Nai Shikimori-san

2023. február 26. - kontentsu

01_2.jpeg

A Kawaii dake ja Nai Shikimori-san (Shikimori's Not Just A Cutie) egy romantikus vígjáték anime, amelyben Yuu életét szinte csak balszerencse övezi. A pénztárcájának rendszeres elhagyásától kezdve, a tökéletesen akadálytalan területeken való botladozásain felül, a gravitáció is kirívóként kezeli őt valamelyest nyomásgyakorlásokkal. Nincs olyan ziccer, amely a fiatalember számára ne foglalna magába kisebb-nagyobb zökkenőt. Minden napja hétfő. Ugyanakkor elég szerencsés abban, hogy nagyszerű barátokat tudhat maga mellett. A társaságának fénypontja a barátnője, Shikimori, aki amennyire bájosan tétova a hétköznapi döntéshozatalokban, olyannyira határozottan, a tőle telhető legjobb képességekkel tesz meg mindent minduntalan azért, hogy védőhálót jelentsen peches szerelmének. Mindebből született a románc, amelynek tagjai lelkületesen és önkéntelenül is szenvtelenek az egyfelől agyonfilterezett, másfelől bigott társadalmi befolyással szemben.

Tovább olvasom »

Királyi Rangeröket vonultat fel az új Super Sentai szezon

2023. február 18. - kontentsu

01_1.jpeg

Miközben keserédes búcsút intünk az Avataro Sentai Donbrothers-nek, izgatottan előre tekinthetünk a Super Sentai franchise következő üdvöskéjére. A legújabb szezon az Ohsama Sentai King-Ohger címet viseli, a sorozat kapcsán tartott sajtótájékoztatónak köszönhetően pedig fény derült a cím mögött rejlő legfontosabb tudnivalókra.

Tovább olvasom »

Ilyennek ígérkezik a Niehime to Kemono no O

2023. február 15. - kontentsu

A tavaszi szezon egyik legvártabb sorozata a Niehime to Kemono no O (The Sacrificial Princess and the King of the Beasts), amely egészen bizarr, mégis jótékony sztorival rendelkezik. Ilyen lenne, ha a mesében a Farkas egy egész birodalmat kormányozna, és ahol ahelyett, hogy eledelként kezelné, lelki társként szegődik Piroskához? 

Tovább olvasom »

Képberkekben: Az idei tél Japánban

2023. február 04. - kontentsu


A tél Japánban olyan, akár egy tündérmese, amelyet még Anna és Elza - akiknek alapvetően nem lehet okuk a díszletpanaszra -, is irigykedve szemlélne. Bár nem a virágzó cseresznyevirágzás időszakát éljük, rengeteg kincs fedezhető fel a hó szikrázta, fenséges tájakon. Japán négy területének, Honshu, Hokkaido, Kyushu és Shikoku csodás látnivalóitól a hidegebb hónapok többé nem is annyira egyhangúak. 

Tovább olvasom »
komment
Címkék: Évszakok

Minden, amelyről a Nyúl Éve szólhat


Mindannyiunk gyermeki szívében örökre különleges helyet bérel többek között a Micimackó mese mindig ambiciózus és megbízható Nyuszija, a nagydumás Tapsi Hapsi, és a rátermett Luna a Looney Tunes csapatból, vagy akár a Sailor Moon főhőse, Usagi Tsukino is, már csak a keresztnevének jelentését illetően is. Ami pedig a tavaszi szezon egyik legjelentősebb ünnepét, a Húsvétot érinti, idén az adott korosztályt megörvendeztető néphagyományi nyúl reflektori szerepét jóval megelőzi egy másik nyúl, mint szimbólum, hiszen a napokban a Tigris, mint kínai állatövi jegy az ő számára nyújtja át a stafétabotot.

Tovább olvasom »

Üdvözlet

Kedves látogatók!

Mina-san, konnichiwa!

A blog immáron hivatalosan is megnyitotta a kapuit. Bízom benne, hogy az elkövetkezendőkben minden online olvasó számára közvetlenül a szigetországhoz, az anime, manga, light novel körképekhez, valamint a szubkultúrához tartozó egyéb, nem különben aktuális tartalmi /kontentsu • コンテンツ/ különlegességekkel, beszámolókkal szolgálhatok. Szívesen veszem az észrevételeiteket és a platformi aktivitásaitokat, annak jegyében, hogy minél kifejezőbb, családias közösséget alkothassunk. 

Kellemes időtöltést kíván a blog szerzője,

Dani

süti beállítások módosítása